Litt mer om oss

Westernridning; vi kan det !

Ove og "Pepe" i 2007
Ove og "Pepe" i 2007
Jeg har stort sett holdt på med hest hele livet fra jeg var rundt 10 år. Jeg er selvlært innen hest og ridning.

I Bergen gikk jeg i lære hos byens siste vognmann. Siden den gang har det vært mye forskjellig av hester og innenfor hestesporten generelt. I tillegg har det vært mye reising rundt i verden for å lære mer. Begynte med konkurranseridning i Danmark på -90 tallet, og har vel ridd de fleste konkurranseklasser innen western opp igjennom årene. Fra rundt 2007 har jeg stort sett bare ridd kvegklasser, Working Cowhorse og Cutting. Har konkurrert i Danmark, Sverige osv.

Cutting er det jeg fortsatt ønsker å drive på med. Videre så drev jeg Westernrideskolen i Bergen i over 10 år. Hadde 96 deltakere på kurs hver uke. I alderen 6 år til over 70 år. De lærte å ri på bane, på tur og i trafikken. En opplæring kun på ridebanen ser jeg som en ufullstendig rideopplæring. Flere av rytterne ble også uttatt til NQYHA (ungdomsryttere til den norske Quarter foreningen). Videre så vant to av mine ryttere Dansk Mesterskap i Ranch Sorting i 2011, 1. og 2. plass. Har også arbeidet med hester som en del av behandlingen innen psykiatrien, både i USA og Norge. I tillegg har jeg jobbet med å hjelpe hester som har hatt ukyndige eiere, og lært de til å bli venn med hesten sin, ved å lære gjensidig respekt og tillit. Har fremdeles gleden av å instruere ryttere og trene hester. Men, mitt fokus er i dag det samme som når jeg selv begynte med western sporten, det er å rekruttere nye og tilby treningsmuligheter for alle uansett nivå. Dette er mitt mål, og jeg har sagt at dette vil jeg fortsette med så lenge jeg har det gøy med det jeg gjør.


Som jeg alltid har sagt til mine kunder og hestevenner, det koster så mye tid og penger og holde på med hest, så derfor skal det være sikkert, hyggelig og gøy når du endelig bruker tid sammen med hesten !

 
Holder til i Mandal med tilgang til ridebane og Round pen. Ring meg på mob. 92553990 så hjelper jeg deg mer enn gjerne til å nå DINE mål 🤠 Eller fyll ut vårt kontaktskjema.